Program: Luni - Vineri: 10:00-17:00
          Pentru a putea indeparta murdaria de pe par, ten sau corp nu putem folosi ingrediente naturale nemodificate, ci trebuie sa le transformam in agenti de spalare sau surfactanti. Cea mai mica modificare posibila adusa naturii in obtinerea de surfactanti este procesul clasic de saponificare a grasimilor sau uleiurilor, animale sau vegetale.

          Materiile prime grase folosite in obtinerea de sampoane, geluri de dus, sapunuri crema, sapunuri transparente si sapunuri active Manicos provin doar din surse vegetale.

          Saponificarea presupune de regula reactia hidroxizilor alcalini de sodiu sau potasiu cu materia prima vegetala. In timpul procesului de saponificare acesti hidroxizi se consuma in totalitate si nu se regasesc deloc in produsul finit. La final se obtine un produs cu un pH care variaza intre 8.5-10.5. Avantajul pH-ului de 8.5-10.5 este ca nu necesita adaugarea de conservanti deoarece este un pH impropriu dezvoltarii bacteriene.

          Acest produs este un sapun natural veritabil, adica este o sare de sodiu sau potasiu a acizilor grasi din uleiul vegetal. Spunem sapun natural veritabil pentru ca exista pe piata multe produse care contin majoritar detergenti sau doar agenti de spalare de sinteza si folosesc impropriu denumirea de sapun sau sapun natural.

          Este adevarat ca spala, curata murdaria, dar nu sunt sapunuri ci detergenti si majoritatea sunt departe de a fi naturali.

          Un sapun natural este insa sensibil la apa dura si/sau pH acid:

-un sapun natural nu functioneaza sau mai bine zis este distrus la pH acid (pH<7);

-cu apa dura formeaza compusi insolubili ai ionilor de Ca sau Mg ceea ce duce la scaderea capacitatii de spalare a sapunului natural.

          Avantajele utilizarii sapunurilor naturale Manicos la igiena tenului si corpului:

-spuma fina, abundenta, curata eficient;

-lasa pe piele o senzatie specifica si placuta de curat;

-se clateste usor, nu lasa pe piele acea pelicula subtire greu de indepartat, specifica surfactantilor si detergentilor care functioneaza la pH acid.

          Sperăm ca după utilizare să puteți confirma că gelurile noastre de dus naturale ofera pielii un aspect fin, moale, curat si bine hidratat.

» Gel de dus natural

» Gel de dus natural

spacer

manicos.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.