Unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta, mierea de albine are o multime de beneficii pentru corpul uman. Exista o multime de lucruri pe care nu le stiti pana in prezent despre mierea de albine, insa pe care le veti afla in randurile ce urmeaza.
O mare parte din produsele noastre au la baza mierea de albine pentru proprietatile mutiple cu care aceasta vine la pachet. Consumati miere de albine cu fiecare ocazie, fiind chiar si un bun inlocuitor pentru pentru zahar. Bineinteles, nu depasiti o cantitate zilnica rezonabila, de 3-5 lingurite.
Cate tipuri de miere de albine exista
Mierea de albine poate fi clasificata dupa trei criterii: modul de provenienta, modul de extragere si florile de la care a a fost adunat nectarul.
Asadar, in functie de provenienta mierii, aceasta poate fi miere de flori sau miere de mana. Mierea de flori mai este denumita si miere florala, fiind facuta de catre albine prin prelucrarea polenului si a nectarului. Mierea de mana, denumita si miere extraflorala / miere de padure, este mult mai inchisa la culoare, fiind obtinuta din prelucrarea substantelor ce provin din plante.
Pentru a va catifela mainile puteti incerca din oferta noastra un sapun natural transparent cu argan, miere si parfum asortat. Il gasiti aici.
In functie de florile de la care provine nectarul, mierea de albine poate fi poliflora sau monoflora. La capitolul miere de albine monoflora vorbim de:
- Mierea de salcam;
- Mierea de tei;
- Mierea de manuka;
- Mierea de floarea-soarelui;
- Mierea de rapita.
Dupa modul de extragere, clasificam mierea de albine in mai multe categorii:
- Miere de albine scursa liber din fagure;
- Extrasa prin centrifugure;
- Extrasa prin presarea fagurilor;
- Extrasa din bucatile de fagure;
- Extrasa prin topirea fagurilor.
Valorile nutritionale ale mierii de albine
Dupa cum am enuntat si anterior, mierea de albine este un indulcitor rafinat, deci poate fi oricand un bun inlocuitor al zaharului rafinat. Aceasta contine numeroase substante nutritive, benefice pentru organism. In 100 de grame de miere de albine regasim:
- 52 mg Potasiu;
- 6 mg Calciu;
- 0.4 mg Fier;
- 82 g Carbohidrati;
- 0.3 g Proteine;
- 4 mg Sodiu;
- 2 mg Magneziu.
Ne dorim ca, prin consumul si utilizarea produselor ce au la baza mierea de albine, organismul vostru sa devina mai bogat in substante nutritive ca oricand. Inspectati gama noastra de produse naturiste aici. O mare parte dintre acestea au la baza mierea naturala – prietena cea mai buna a organismului sanatos.





