Glicerina – ce este si cate beneficii prezinta

Spread the love

In lista noastra de produse naturale, dupa cum prea bine stiti, regasiti si sapunurile naturale lucrate manual, pe baza de glicerina. Ce este glicerina si de ce am ales sa o folosim ca ingredient de baza pentru sapunurile noastre fara conservanti? Va vom spune in cele ce urmeaza, oferindu-va totodata si alte informatii cheie despre acest alcool trihidroxilic.

Ce este glicerina?

Din punct de vedere chimic, glicerina este cel mai simplu alcool trihidroxilic. Lichid siropos, dulce, incolor, glicerina, denumita si glicerol, este solubila ata in apa, cat si in alcool  si are punctul de fierbere de 290 ⁰C. Atunci cand se prezinta sub forma de esteri ai gliceridelor (acizilor grasi), glicerina reprezinta baza grasimilor naturale si vegetale.

In popor, glicerina este cunoscuta ca un remediu natural extrem de eficient. Aceasta este folosita deseori la vindecarea anumitor rani, dar si la hidratarea pielii.

Cum obtii glicerina?

Dupa cum am amintit anterior, glicerina este cel mai simplu alcool trihidroxilic. Aceasta se obtine prin fermentatia glucozei cu drojdia de bere in prezenta sulfitului de sodiu. Totusi, exista 3 tipuri de glicerol ce se obtin diferit:

  1. Glicerina vegetala

Aceasta este obtinuta din ulei de palmier, stearina de palmier, ulei de sambure de palmier, ulei de soia, ulei de nuca de cocos si nu numai. Practic, glicerina vegetala se obtine din uleiuri vegetale in timpul productiei de sapun.

  • Glicerina sintetica

Despre glicerina sintetica sau semisintetica simpla trebuie sa stiti ca este obtinuta din sirop de trestie, porumb sau chiar din propilena.

  • Glicerina animala

In timpul productiei de sapun glicerina animala reprezinta iarasi produsul secundar al procesului.

La ce este folosita glicerina?

Despre glicerina trebuie sa stiti ca are utilizari multiple. Vorbim aici despre industria cosmetica, industria farmaceutica, cea alimentara, dar si cazul productiilor de adezivi sau clei.

In industria cosmetica, folosim glicerina ca ingredient de baza pentru creme, deoarece hidrateaza extrem de bine pielea aspra sau uscata. Sapunurile cu glicerina sunt specialitatea noastra, glicerina fiind extrem de usor de prelucrat. Aceasta este folosita si la fabricat ceara de epilat.

In industria farmaceutica, veti regasi glicerina in uzul medical obsinuit, supozitoare, unguente pentru rani, dar si ca produs miraculos in tratarea aftelor.

In industria alimentara glicerina este folosita ca indulcitor sau la prepararea unor emulgatori folositi la prepararea de diverse sosuri, maioneze sau chiar la prepararea inghetatei.

Mai multe informatii despre glicerina folosita in industria cosmetica

Glicerina vegetala este cea folosita in industria cosmetica, dupa cum am enuntat si anterior. Noi o folosim pentru a crea sapunuri naturale, fara conservanti. De ce? Ei bine, glicerina vegetala actioneaza ca un agent hidratant extrem de puternic, atat pentru piele, cat si pentru par.

Foarte multe persoane se confrunta cu deshidratare la nivelul parului din cauza ca folosesc tot felul de sampoane ce promit minuni. Atunci cand nu sunt multumiti de felul in care se prezinta podoaba lor capilara, ar putea extrem de usor sa foloseasca un sapun natural pentru a remedia problemele. In gama noastra de produse se regasesc si sapunuri solide ce pot fi folosite pe post de sampon, atat anti caderii parului, cat si pentru hidratarea si hranirea acestuia.

Daca aruncati o privire aici, veti gasi mai multe variante de sapun handmade cu ingrediente active precum sulful, carbunele vegetal, argan, propolis, acid salicilic, caise, morcov, note de citrice, macadamia si nu numai.

Sapunurile preparate chiar de noi pot fi folosite si pe post de exfoliant pentru fata si corp – regasiti recomandarea noastra aici.

In cazul in care aveti intrebari despre variantele noastre de sapun natural activ, nu ezitati sa ne contactati pentru a va raspunde. In sectiunea de blog din cadrul magazinului manicos.ro regasiti si alte articole interesante despre produsele noastre si ingredientele pe care le folosim la preparea lor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Submitting comment...