Uleiurile presate la rece pentru un par mai frumos si mai sanatos

Spread the love

Cine nu a auzit pana acum despre uleiurile presate la rece si despre beneficiile miraculoase ale acestora asupra organismului nostru?

Ce sunt acestea? Uleiurile presate la rece sunt uleiuri vegetale nerafinate chimic obtinute cu ajutorul presarii mecanice a semintelor. Ele sunt bogate in antioxidanti, vitamine, minerale si acizi grasi polinesaturati, iar consumati in alimentatia de zi cu zi au diverse beneficii: scad nivelul de colesterol, previn imbatranirea precoce, ajuta la scaderea hipertensiunii arteriale, previn depresia, constipatia, insomnia, aduc un echilibru hormonal si au efecte benefice si asupra ficatului.

Uleiurile presate la rece in industria cosmetica

Nu numai in alimentatie putem folosi aceste uleiuri. Este binecunoscut faptul ca au efecte benefice asupra pielii si a parului. Ele isi pastreaza proprietatile nutritive, spre deosebire de majoritatea uleiurilor de pe piata, aducand pielii un aport binevenit de vitaminele A, E si F.

Uleiuri presate la rece recomandate in ingrijirea parului

  1. Uleiul de argan – este unul dintre cele mai recomandate uleiuri pentru par. Acesta, prin continutul bogat de nutrienti si vitaminele A, D, E, ajuta la hidratarea parului si il stimuleaza sa creasca mult mai repede. Acesta trebuie intins pe par si distribuit pe scalp prin masaj usor imediat dupa spalare.
  2. Uleiul de migdale dulci – este recomandat in special impotriva caderii parului. Fiind o sursa importanta de vitamina E, dar si de calciu, magneziu, vitamina D, acesta ajuta la prevenirea caderii parului si stimuleaza cresterea lui masandu-l direct pe scalp.
  3. Uleiul de avocado – este adeseori folosit in compozitia mastilor pentru par datorita proprietatilor lui de a preveni si a trata aparitia matretii, de a indeparta sebumul si de a regenera si a hrani firul de par.
  4. Uleiul de nuca – este bogat in vitamina E, intareste firul de par, facandu-l mai rezistent, ajutandu-l sa se regenereze si sa fie mai stralucitor si sa aiba un aspect sanatos. Se poate folosi fie pe lungimea parului pentru hidratare, fie la radacina atunci cand scopul este de a intari podoaba capilara.
  5. Uleiul de jojoba – este un ulei bogat invitamine, antioxidanti, substante antibacteriene si substante active. Acesta are efecte miraculoase impotriva caderii parului, elimina matreata si face ca parul sa creasca mai repede. Este recomandata folosirea lui in combinatie cu vitamina E, ulei de ricin si vitamina A.
  6. Uleiul de macadamia –  avand o concentratie mare de acid palmitoleic, acesta ii ofera parului vitaminele necesare pentru a se regenera si pentru a-i oferi un plus de stralucire.
  7. Uleiul de susan alb – este foarte eficient in tratarea aparitiei matretii si impotriva caderii parului. De asemenea, in cazul in care dorim sa inchidem putin culoarea parului, il masam cateva seri la rand cu ulei de susan si el isi va schimba culoarea.

Asadar, ar trebui sa includem in rutina zilnica si uleiuri presate la rece. Sunt foarte usor de utilizat in tratamentele cosmetice naturiste pentru par, putand fi folosite atat in stare pura, in combinatii cu diverse vitamine ce au proprietati benefice pentru par, dar le putem adauga si in mastile de par achizitionate din comert, pentru un aport suplimentar de vitamine, minerale si nutrienti. Cu ajutorul uleiurilor presate la rece vom avea un par mai rezistent, mai sanatos si mai frumos. Nu trebuie decat sa alegem combinatia potrivita pentru efectul urmarit, fie ca vorbim de indepartarea matretii si a sebumului, fie dorim sa stopam caderea parului, fie ca dorim sa ii dam acestuia un plus de stralucire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *